UTP kabel aansluiten? Wat is UTP kabel?

3265777

Waar word UTP kabel toegepast

De afkorting UTP kabel staat voor Unshielded Twisted Pair welke word gebruikt om een netwerk apparatuur met elkaar te verbinden. De kabel kan worden afgemonteerd op een RJ45 stekker, netwerk contactdoos of patchpaneel.

UTP kabels worden onder andere gebruik om de onderstaande apparatuur te verbinden:

  • Computer
  • Smart televisie
  • Netwerkprinter
  • Accesspoint
  • Spelcomputer
Lees meer

Beveiligen je wifi draadloos netwerk

Wifi netwerk beveiligen

security

Waarom beveiligen?

Een heel belangrijk onderdeel van een wifi netwerk is de beveiliging. Om uw belangrijke en persoonlijke informatie te beschermen is een goede versleuteling van het Wifi signaal een must. De Wifi signalen die uw router uitzend kunnen in de nabije omgeving worden opgevangen. Zonder goede versleuteling is het mogelijk om toegang tot te krijgen tot uw netwerk.

Lees meer

Beveilig je wifi netwerk thuis in 3 stappen.

Waarom beveiligen?

Bescherm altijd je wifi netwerk tegen onbevoegde beïnvloeding, oftewel bescherm je wifi netwerk tegen buitenstaanders of internetcriminelen. Als de beveiliging van je wifinetwerk niet op orde is loop je flinke risico’s. Denk hierbij aan:

– Het gebruikmaken van je internetverbinding, je snelheid gaat omlaag;

– Gegevens onderscheppen die worden ontvangen of verzonden via jou wifi netwerk;

– Toegang tot bestanden, printers en apparaten in jou wifi netwerk;

Lees meer

Straalverbinding tussen 2 locaties?

Wat is een Wifi straalverbinding?

Wifi straalverbinding , ook wel point-to-point-straalverbinding , bestaat uit een zend- en ontvangstantenne. Een straalverbinding word gebruikt om data tussen twee locaties over te brengen.

Een voorbeeld van een wifi straalverbinding

Hoe werkt een Wifi straalverbinding?

Bij een Wifi straal verbiniding heb je minimaal 1 ontvanger en 1 of meerdere zenders. Door het gebruik van antennes kun je met radiofrequentiegolven van 2.4 Ghz of 5 Ghz grote afstanden overbruggen. De antennes tussen de beide locaties moeten elkaar kunnen zien. Deze verbinding staat bekend als de ‘line of sight*’ ofwel de ‘zichtlijn.’ Om dit te realiseren worden de antennes hoog geplaatst op bijvoorbeeld een gebouw of mast.

Lees meer

Waarom draadloos internet van Mikrotik?

Waarom producten van Mikrotik?

Wij werken voornamelijk met apparatuur van Mikrotik omdat :

  • Heeft een breed assortiment aan producten;
  • Mikrotik heeft uitgebreide configuratiemogelijkheden;
  • Een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Het bedrijf Mikrotik in een notendop

Het bedrijf Mikrotik is een bedrijf uit Letland welke is opgericht in 1996. Het bedrijf is begonnen met het ontwikkelen van software namelijk RouterOS. RouterOS is proprietary software, gebaseerd op Linux. In 1997 werd het RouterOS software systeem ontwikkelt voor de meest uiteenlopende functies op het gebied van routers.

In 2002 is besloten hardware te ontwikkelen voor het software systeem RouterOS genaamd Routerboard. Inmiddels is exporteert Inmiddels verkoopt Mikrotik zijn producten over de hele wereld.

Wat is Wifi nou precies en hoe werkt Wifi?

Wat is Wifi nou precies?

logo wifi.svg

Wi-Fi is de afkorting voor “wireless fidelity” maar in de volksmond spreken we vaak over Wifi. Ook word er veel gesproken over WLAN “Wireless Local Area Network” of gewoon draadloos internet. Wifi is een afgeleide uit de audiowereld waar de term Hi-Fi word gebruikt.

Wifi is een certificatielabel voor producten voor draadloze netwerken waarmee word aangetoond dat een product aan bepaalde eisen voldoet, dit kan overigens per land verschillen. Het is namelijk belangrijk voor de consument dat alle fabrikanten hun producten aanbieden middels de Wifi standaarden.

Kortom we hebben wereldwijd afspraken gemaakt aan welke standaarden Wifi moet voldoen.

Lees meer

Regelgeving Wifi Nederland

In Nederland kent men twee frequentiebanden voor Wifi die vrij te gebruiken zijn zonder vergunning, dit geld zowel voor particulieren als bedrijven. Voor het gebruiken van deze frequenties gelden enkele spelregels namelijk :

  • Het continu zenden
  • Het voorkomen van verstoren andere medegebruikers
  • Het maximaal uitgestraalde vermogen.

Alle radiozendapparatuur op de Europese markt moeten voldoen aan deze richtlijnen volgens de Telecommunicatiewet. Dit kun je herkenen aan het CE-keurmerk wat aangeeft dat de fabrikant voldoet aan alle Europese eisen.

Lees meer
1 2