Straalverbinding tussen 2 locaties?

Wat is een Wifi straalverbinding?

Wifi straalverbinding , ook wel point-to-point-straalverbinding , bestaat uit een zend- en ontvangstantenne. Een straalverbinding word gebruikt om data tussen twee locaties over te brengen.

Een voorbeeld van een wifi straalverbinding

Hoe werkt een Wifi straalverbinding?

Bij een Wifi straal verbiniding heb je minimaal 1 ontvanger en 1 of meerdere zenders. Door het gebruik van antennes kun je met radiofrequentiegolven van 2.4 Ghz of 5 Ghz grote afstanden overbruggen. De antennes tussen de beide locaties moeten elkaar kunnen zien. Deze verbinding staat bekend als de ‘line of sight*’ ofwel de ‘zichtlijn.’ Om dit te realiseren worden de antennes hoog geplaatst op bijvoorbeeld een gebouw of mast.

Lees meer

Regelgeving Wifi Nederland

In Nederland kent men twee frequentiebanden voor Wifi die vrij te gebruiken zijn zonder vergunning, dit geld zowel voor particulieren als bedrijven. Voor het gebruiken van deze frequenties gelden enkele spelregels namelijk :

  • Het continu zenden
  • Het voorkomen van verstoren andere medegebruikers
  • Het maximaal uitgestraalde vermogen.

Alle radiozendapparatuur op de Europese markt moeten voldoen aan deze richtlijnen volgens de Telecommunicatiewet. Dit kun je herkenen aan het CE-keurmerk wat aangeeft dat de fabrikant voldoet aan alle Europese eisen.

Lees meer