Beveiligen je wifi draadloos netwerk

Wifi netwerk beveiligen

security

Waarom beveiligen?

Een heel belangrijk onderdeel van een wifi netwerk is de beveiliging. Om uw belangrijke en persoonlijke informatie te beschermen is een goede versleuteling van het Wifi signaal een must. De Wifi signalen die uw router uitzend kunnen in de nabije omgeving worden opgevangen. Zonder goede versleuteling is het mogelijk om toegang tot te krijgen tot uw netwerk.

Het type beveiliging WPA/WPA2 word ingesteld in de router / access-point met het bijbehorende wachtwoord.

WEP

WEP is voor serieuze beveiliging onvoldoende, met de technieken van tegenwoordig is dit binnen enkele minuten te kraken. Mocht uw deze versleuteling nog toepassen is het raadzaam om een nieuwe router aan te schaffen. WEP word door de meeste apparaten tegenwoordig niet meer ondersteund.

WPA / WPA2

WPA staat voor WI-FI Protected Access, WPA was bedoeld om WEP te vervangen en was een tussenstap naar WPA2.Voor nu word WPA2 aanbevolen en word beschouwt als een veilige versleuteling voor nu. WPA2 word tegenwoordig ondersteund op alle Wifi apparaten.

Wachtwoord

Ook een goed wachtwoord is een essentieel onderdeel van een goed beveiligde Wifi verbinding. Een wachtwoord wat uit meerdere woorden bestaat zijn lastiger te kraken. Om een lang wachtwoord goed te kunnen onthouden is de tip hiervoor een zin te maken die voor de gebruiker een betekenis heeft.

Hierbij is het aan te bevelen een aantal letters te vervangen door een cijfer of door een speciaal karakter.