Roaming en draadloos internet nader uitgelegd.

Wat is wifi roaming?

roaming wifi

Wat betekend roaming?

Bijvoorbeeld een smartphone in een omgeving die automatisch overschakelt van een access point met een zwak signaal naar een access point met een sterker signaal. Dit word wifi roaming genoemd.

De werking van roaming nader uitgelegd

Vaak als je niet genoeg bereik hebt en te weinig signaal hebt van een wifi access point, is het aan te raden meerdere access points te plaatsen. Stel je eens voor dat we een grote hal hebben waarbij 1 access point niet genoeg is plaatsen we naargelang meer. Als we met onze telefoon door een gebouw lopen willen we natuurlijk het sterkste signaal ontvangen van de access point die het dichtst bij is.

We willen dat onze smartphone automatisch overschakelt van de ene access point naar de andere. Kortom we willen verbinding hebben met het access point welke het beste signaal heeft. Bij het plaatsen van de access point dient je rekening te houden dat er een 10 procent overlapping hebben ten opzichte van elkaar hebben.

Enkele aandachtspunten roaming wifi

– Elke access point voorzien van het zelfde SSID.
– Elke access point voorzien van het zelfde beveiliging. Meer over draadloos netwerk beveiligen.
– Elke acces point moet voorzien zijn van een eigen kanaal.

Het beste kun je kanalen frequentie kanalen 1, 6 en 11 gebruiken. Dit zijn kanalen die elkaar niet overlappen. Mocht je meerdere access points plaatsen kun je het beste de access pointes die het meest uit elkaar liggen het zelfde kanaal geven.

Ip-adres instellingen van meedere access points.

Geef elk access point een uniek IP-adres die in de zelfde range liggen dan de router.

De router zelf heeft in dit voorbeeld het IP-adres 192.168.0.1

– Access point 1 heeft IP-adres 192.168.0.2
– Access point 2 heeft IP-adres 192.168.0.3
– Access point 3 heeft Ip-adres 192.168.0.4

Vervolgens zet je de DHCP-range van de router op 192.168.0.10 tot 192.168.0.254

Hoe voorzie ik een access point van stroom?

Het is aan te raden de access point op een centrale plaats te monteren, met vandaar uit een netwerk kabel naar de router. Het geniet de voorkeur om een access point te gebruiken die beschikken over Power over Ethernet (PoE), dit scheelt namelijk een 230V aansluiting bij elk access point te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *