Wat is Wifi nou precies en hoe werkt Wifi?

Wat is Wifi nou precies?

logo wifi.svg

Wi-Fi is de afkorting voor “wireless fidelity” maar in de volksmond spreken we vaak over Wifi. Ook word er veel gesproken over WLAN “Wireless Local Area Network” of gewoon draadloos internet. Wifi is een afgeleide uit de audiowereld waar de term Hi-Fi word gebruikt.

Wifi is een certificatielabel voor producten voor draadloze netwerken waarmee word aangetoond dat een product aan bepaalde eisen voldoet, dit kan overigens per land verschillen. Het is namelijk belangrijk voor de consument dat alle fabrikanten hun producten aanbieden middels de Wifi standaarden.

Kortom we hebben wereldwijd afspraken gemaakt aan welke standaarden Wifi moet voldoen.

Lees meer

Regelgeving Wifi Nederland

In Nederland kent men twee frequentiebanden voor Wifi die vrij te gebruiken zijn zonder vergunning, dit geld zowel voor particulieren als bedrijven. Voor het gebruiken van deze frequenties gelden enkele spelregels namelijk :

• Het continu zenden
  • Het voorkomen van verstoren andere medegebruikers
  • Het maximaal uitgestraalde vermogen.

Alle radiozendapparatuur op de Europese markt moeten voldoen aan deze richtlijnen volgens de Telecommunicatiewet. Dit kun je herkenen aan het CE-keurmerk wat aangeeft dat de fabrikant voldoet aan alle Europese eisen.

Lees meer