Wifi op de camping

Ook een stabiel snelle internet verbinding opde camping?

Op vakantie gaat onze smartphone en tablets massaal mee zodat je kunt internetten, informatie zoeken of gewoon een film kijken via een online streaming dienst.

Daarom zijn tegenwoordig de meeste campings voorzien van draadloos internet zodat hun gasten ongestoord kunnen genieten van de vakantie. Om vele campinggasten te voorzien van snel draadloos internet is het van belang om een goed wifi netwerk aan te leggen op de camping.

Hoe werkt dat wifi op de camping?

Op de camping komt het internetsignaal binnen , meestal het gebouw dichtst bij de weg namelijk de receptie. Via een router word het signaal verspreidt naar verschillende toegangspunten (access-point). op de camping. De verbindingen hiertussen kan via glasvezel, netwerkkabel maar in de meeste gevallen via een straalzender.

Via de access-point word het wifi signaal verspreid over de kampeervelden. Via dit wifi signaal kunnen de campinggasten met hun mobiele apparaten verbinding maken met internet.

Hoe krijg je goede wifi op de camping?

De ligging, indeling en al aanwezige voorzieningen zijn vaak bepalende factoren voor het aanleggen van een goed wifi netwerk. Met name de afgelegen stukken zijn vragen vaak om extra wifi ondersteuning. Uiteraard is het budget bepalend wat de investering is en welke kosten er kunnen worden doorberekend aan de eindgebruiker.

Sommige campingeigenaren rekenen hun kosten door via een betaalsysteem „Hotspot“. Andere berekenen hun kosten door in de prijs voor de overnachting, net zoals stroom en water.

Wat zijn de mogelijkheden?

De wifi-dekking kan ook worden beperkt tot een Wifi-zone, dit is een bepaalde plek zoals restaurant of receptie. Ook kennen sommige campings een 80-100 % dekking. Hiermee word aangegeven dat de camping wel 100% dekking heeft, echter kan dit soms niet altijd worden gehaald.

Ook de doelgroepen van de camping zijn bepalend hoeveel dekking er is benodigd. Jongeren vragen over het algemeen meer bandbreedte, hoge snelheden en een sterk wifi signaal. Al met al zijn de mogelijkheden groot, echter blijft het aanleggen van een goed wifi netwerk op de camping maatwerk.

Waarin kunnen wij helpen?

Wij adviseren en leveren draadloze netwerken voor vele campings in Noord-Nederland. Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *