Straalverbinding tussen 2 locaties?

Wat is een Wifi straalverbinding?

Wifi straalverbinding , ook wel point-to-point-straalverbinding , bestaat uit een zend- en ontvangstantenne. Een straalverbinding word gebruikt om data tussen twee locaties over te brengen.

Een voorbeeld van een wifi straalverbinding

Hoe werkt een Wifi straalverbinding?

Bij een Wifi straal verbiniding heb je minimaal 1 ontvanger en 1 of meerdere zenders. Door het gebruik van antennes kun je met radiofrequentiegolven van 2.4 Ghz of 5 Ghz grote afstanden overbruggen. De antennes tussen de beide locaties moeten elkaar kunnen zien. Deze verbinding staat bekend als de ‘line of sight*’ ofwel de ‘zichtlijn.’ Om dit te realiseren worden de antennes hoog geplaatst op bijvoorbeeld een gebouw of mast.

Waar worden straalverbindingen gebuikt?

Wifi straalverbindingen worden vaak gebruikt op locaties waar infrastructuur niet aanwezig is. Denk hierbij aan woningen in buitengebieden, campings en tussen bedrijfspanden. Ook worden straalverbindingen toegepast voor bijvoorbeeld het koppelen van beveiligingscamera’s op een terrein. De grote voordelen van straalverbindingen zijn :

  • Lage kosten
  • Snel te realiseren
  • Stabiele netwerk / internet verbinding

Vergunning nodig voor Wifi ?

Het gebruik van draadloze communicatie in dit geval Wifi is voor thuis en bedrijfsgebouwen vergunningsvrij als het gebruikmaakt voor de daarvoor bestemde frequenties en gebruiksvoorwaarden. De apparatuur die wij toepassen stellen wij in volgens de “regeling gebruik van frequentieruimte zonder vergunning en zonder meldingsplicht 2015” van Agentschap Telecom*.

* Line of Sight

Een straalverbinding zal te allen tijde worden gerealiseerd onder Line-of-sight condities (LOS). De LOS
condities worden ook wel vrij-zicht-condities genoemd.

*Agentschap Telecom

Agentschap Telecom is een Nederlandse overheidsorganisatie die het gebruik van radiofrequenties in Nederland reguleert en controleert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *