Spanheim Utilities stopt dienstverlening.

Na grondige evaluatie en reflectie hebben we besloten om onze activiteiten als bedrijf en dienstverlener stop te zetten. Deze beslissing is genomen na zorgvuldige analyse van markttrends, onze financiële positie en de veranderende behoeften van onze klanten.

We willen onze oprechte dank uitspreken voor het vertrouwen en de steun die we hebben ontvangen van onze klanten gedurende deze periode. Hoewel we betreuren dat we deze stap moeten zetten, zijn we ervan overtuigd dat het de juiste beslissing is voor de lange termijn. We willen iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van onze reis en we hopen dat onze wegen elkaar weer zullen kruisen in de toekomst.

Festival seizoen weer begonnen!

wifi bregepop festival 1

Bregepop festival 2022

Op 8 & 9 april 2022 was de aftrap van het festivalseizoen ! Na twee jaar stilte door corona wat het weer mogelijk om het Bregepop Festival te organiseren in Scharsterbrug (Friesland). Ook dit jaar waren wij weer aanwezig om draadloze internet verbindingen te realiseren. Dit jaar werd voornamelijk draadloos internet gebruikt voor PIN apparatuur, pers en vrijwilligers.

Evenementen eindelijk weer toegestaan!

wifi

Vanaf 25 februari 2022 zijn evenementen toegestaan tijdens reguliere tijden. Ook wij merken dat de eerste boekingen weer binnen komen en dat is goed nieuws! Ben je op zoek naar een bedrijf in Noord-Nederland dat tijdelijk internet of Wifi kan realiseren op jou evenement?

Wij helpen je graag verder met het realiseren draadloos internet op jou evenement. De aanwezigheid van wifi op evenementen kunnen veel zaken ondersteunen zodat het organiseren net wat makkelijker gaat. Neem vrijblijvend contact met ons op, en voorzie jou evenement van draadloos internet.

Wij wensen u schitterende feestdagen!

Spanheim Utilities viert tijdens de feestdagen van vrijdag 24 december tot en met vrijdag 7 januari vakantie. In deze periode is ons kantoor gesloten. Vanaf maandag 10 januari zijn wij er weer en kunt u weer contact met ons opnemen.

Uiteraard willen we u voor echt dringende zaken ook graag van dienst zijn in onze vakantie. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via 0517 796 522 of Info@spanheim.nl.

We hopen u hiermee voldoende van dienst te zijn.

Mikrotik lanceert RouterOS v7.1 Stable

Mikrotik WiFi router krijgt een nieuwe aandrijving!

Mikrotik lanceert de nieuwe versie van RouterOS, het besturingsysteem waarmee het netwerkverkeer van de router word geregeld zoals routeringen, beveiliging, DHCP, VPN server en nog veel meer. Er zijn in de nieuwe versie diverse mogelijkheden toegevoegd waardoor de mogelijkheden en prestaties worden verbeterd.

De verwachting is dat er nog een aantal bugfixes moeten worden toegevoegd om de software goede te kunnen gebruiken.

De RouteOS 7 (stable) versie is via de website van Mikrotik te downloaden.

Mikrotik lanceert de nieuwe RouterOS7!

Nieuwe website Spanheim Utilities

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe website. We hebben ons best gedaan de nieuwe website overzichtelijker, duidelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Door een verbeterde lay-out en navigatie vind je snel en gemakkelijk de informatie die je zoekt.

Wij hopen en verwachten dat de nieuwe website een goed beeld geeft wat Spanheim Utilities voor u kan betekenen in een goede, veilige en snelle internet verbindig. We wensen u veel leesplezier en gebruiksgemak!

Veiligheid Openbaar Wifi Netwerk

Drie op de vijf mensen denken dat openbare wifi veilig is gebruik van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk.
Dat meldt beveiligingsbedrijf Symantec op basis van onderzoek. Hierbij werden meer dan 15.000 mensen ondervraagd, waarvan minimaal duizend afkomstig zijn uit Nederland.

Hoewel zestig procent van de respondenten zegt zich veilig te voelen op een openbaar netwerk, zou 53 procent niet het verschil tussen veilige en onveilige wifi kunnen zien.

Daarnaast zou 75 procent van de mensen geen virtual private network (VPN) gebruiken om de verbinding te beveiligen. 35 procent van de ondervraagden weet niet wat een VPN is.

Nieuwe wifi beveiligingstechniek WPA3 gepresenteerd.

Voortbouwend op de brede acceptatie en het succes van WPA2, biedt Wi-Fi Alliance ook een reeks functies om de Wi-Fi-beveiligingsconfiguratie voor gebruikers en serviceproviders te vereenvoudigen, terwijl de beveiliging van het Wi-Fi-netwerk wordt verbeterd.

Vier nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke en zakelijke Wi-Fi-netwerken zullen in 2018 ontstaan ​​als onderdeel van Wi-Fi CERTIFIED WPA3. Twee van de functies bieden robuuste beveiligingen, zelfs wanneer gebruikers wachtwoorden kiezen die niet aan de typische aanbevelingen voor complexiteit voldoen, en het proces van het configureren van beveiliging voor apparaten met een beperkte of geen display-interface vereenvoudigen.

Een andere functie versterkt de privacy van gebruikers in open netwerken door middel van geïndividualiseerde gegevensversleuteling. Ten slotte zal een 192-bit beveiligingssuite, in lijn met de Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite van het Comité voor nationale beveiligingssystemen, Wi-Fi-netwerken verder beschermen met hogere beveiligingsvereisten zoals overheid, defensie en industrie.