Heeft u een slecht wifi signaal in huis

Herkent u dit probleem?

Heeft u een slecht wifi signaal in huis, niet kunnen inloggen, netwerk niet zichtbaar, een zwak signaal, trage verbindingen, geen juiste apparatuur, om de haverklap de verbinding verbroken? Dit kan door verschillende oorzaken komen die invloed hebben op een goed wifi signaal.

Modem internet provider

Merendeels hebben mensen een modem van hun internet-provider gekregen om het internet in huis te krijgen. Tegenwoordig worden deze modems bijna allemaal voorzien van een accesspoint, waarvan de plaatsing van het modem afhankelijk waar de aansluiting (infra) van de aanbieder de woning binnenkomt. Meestal word het modem in de meterkast geplaatst of verdwijnt in de hoek van de kamer achter een kast of bank. Vaak zijn dit niet de beste locaties om een accesspoint te plaatsen. Tevens doet onze ervaring dat deze modems betreft signaal en frequentie niet van hoogwaardig kwaliteit zijn.

Bandbreedte

Om uit te sluiten dat de trage verbinding niet door ander boosdoener word veroorzaakt dan het wifi signaal is het raadzaam een computer rechtstreeks op het modem van uw isp aan te sluiten en een speedtest te doen. Hiervoor kun je terecht op de onafhankelijke speedtest of ziggo speedtest. Hierbij kun snelheid uitgedrukt in MB/S testen of de daadwerkelijke snelheid word behaald zoals je het abonnement hebt afgesloten met je internet-provider. Als deze aardig bijelkaar in de buurt liggen is uw internetaansluiting verder goed.

Meest voorkomende wifi problemen

 • - Wi-Fi netwerk niet zichtbaar.
 • - Trage internet verbinding.
 • - Een zwak signaal.
 • - Instellingen access point niet juist geconfigureerd
 • - Defect of slecht werkende access point.
 • - Storingsinvloeden andere apparatuur.
 • - Locatie/ opstelling access point .
 • - Software verouderd.
 • - Verbinding hapert of valt weg.
 • - Inlog problemen.
 • Samenvatting

  WiFi problemen zaak vaak niet eenvoudig op te lossen, vaak vergt dit de benodigde kennis en tijd om het probleem te tackelen. In dit geval kunnen wij de juiste partij die u daarbij kunnen helpen, Zodat draadloos internet weer een stabiele onderlegger word van uw netwerkverbinding. Binnenkort word op onze sites een hoek ingericht waarop diverse handleidingen staan waarin diverse tips & tricks worden verteld die u zelf kunt gebruiken op uw WiFi te optimaliseren.

  WiFi Service

  Hulp bij wifi installatie

  Ons uitgangpunt is de service te vergroten door zich te focusen op een bepaald merk, Hierdoor zijn wij in staat optimaal service te verlenen.

  Lees Meer

  4G Oplossingen

  4g oplossingen voor locatie zonder internet

  4G/LTE betekent supersnel mobiel internet waar u ook bent. Dit geeft de mogelijk om overal draadloos internet te leveren voor onze klanten.

  Lees Meer

  WiFi Evenement

  verhuur wifi draadloos internet

  Door onze jaren lange ervaring op het gebied van draadloos internet kunnen iedere situatie een passende oplossing leveren voor elk evenement

  Lees Meer

  WiFi Netwerk

  betrouwbaar draadloos internet

  Een uitstekende partner wanneer het gaat om betrouwbaar draadloos internet. Wij kunnen u adviseren in het traject van aanleg tot oplevering.

  Lees Meer
  Slecht of geen wifi signaal? - Spanheim Utilities Slecht of geen wifi signaal?