Mikrotik : Met winbox verbinding maken met de router.

Er zijn verschillende manieren op verbinding te maken met de router namelijk via SSH, HTTP en WINBOX. In dit document gaan we uitleggen hoe verbinding gemaakt kan worden met de router middels WINBOX.

Alles wat de router kan doen kan met WINBOX worden ingesteld en visa versa. Het is een kleinprogramma (1,5 MB) groot en is geschreven voor windows, maar kan onder Linux middels WINE worden geinstalleerd.

Zodra winbox word geopend ziet u ongeveer het zelfde

Onder het tabblad Neighbors geeft Winbox alle apparaten weer in het netwerk, standaard word elk nieuw aangesloten routerOS apparaat standaard ingesteld met ip-adres 192.168.88.1.

Mocht uw netwerk niet in de zelfde netwerkrange zitten kunt je het MAC-adres aanklikken, als deze is aangeklikt komt het MAC-adres in het het veld te staan bij Connect To.

Bij login vult je standaard admin in en het veld password kan leeg worden gelaten. Vervolgens drukt je op de knop Connect en er zal verbinding gemaakt worden.

Let op indien een apparaat meer interfaces (netwerkpoorten) heeft bijvoorbeeld een RB2011 routerboard kunt je deze het beste aansluiten op poort 2. Dit omdat de router standaard poort 1 gebruikt als gateway en zal verbinding met de router tegen gehouden worden door de firewall.

Als dit allemaal goed gelukt is en de verbinding is opgebouwt komt u in de configuratiestructuur van RouterOS.

WiFi Service

Hulp bij wifi installatie

Ons uitgangpunt is de service te vergroten door zich te focusen op een bepaald merk, Hierdoor zijn wij in staat optimaal service te verlenen.

Lees Meer

4G Oplossingen

4g oplossingen voor locatie zonder internet

4G/LTE betekent supersnel mobiel internet waar u ook bent. Dit geeft de mogelijk om overal draadloos internet te leveren voor onze klanten.

Lees Meer

WiFi Evenement

verhuur wifi draadloos internet

Door onze jaren lange ervaring op het gebied van draadloos internet kunnen iedere situatie een passende oplossing leveren voor elk evenement

Lees Meer

WiFi Netwerk

betrouwbaar draadloos internet

Een uitstekende partner wanneer het gaat om betrouwbaar draadloos internet. Wij kunnen u adviseren in het traject van aanleg tot oplevering.

Lees Meer
Met winbox verbinding maken met routeros - Spanheim Utilities Met winbox verbinding maken met routeros