Nieuwe wifi beveiligingstechniek WPA3 gepresenteerd.

Voortbouwend op de brede acceptatie en het succes van WPA2, biedt Wi-Fi Alliance ook een reeks functies om de Wi-Fi-beveiligingsconfiguratie voor gebruikers en serviceproviders te vereenvoudigen, terwijl de beveiliging van het Wi-Fi-netwerk wordt verbeterd.

Vier nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke en zakelijke Wi-Fi-netwerken zullen in 2018 ontstaan ​​als onderdeel van Wi-Fi CERTIFIED WPA3. Twee van de functies bieden robuuste beveiligingen, zelfs wanneer gebruikers wachtwoorden kiezen die niet aan de typische aanbevelingen voor complexiteit voldoen, en het proces van het configureren van beveiliging voor apparaten met een beperkte of geen display-interface vereenvoudigen.

Een andere functie versterkt de privacy van gebruikers in open netwerken door middel van geïndividualiseerde gegevensversleuteling. Ten slotte zal een 192-bit beveiligingssuite, in lijn met de Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite van het Comité voor nationale beveiligingssystemen, Wi-Fi-netwerken verder beschermen met hogere beveiligingsvereisten zoals overheid, defensie en industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *