Wifi NieuwsNieuwe beveiligingstechniek WPA3 gepresenteerd door Alliance.

Voortbouwend op de brede acceptatie en het succes van WPA2, biedt Wi-Fi Alliance ook een reeks functies om de Wi-Fi-beveiligingsconfiguratie voor gebruikers en serviceproviders te vereenvoudigen, terwijl de beveiliging van het Wi-Fi-netwerk wordt verbeterd.

Vier nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke en zakelijke Wi-Fi-netwerken zullen in 2018 ontstaan ​​als onderdeel van Wi-Fi CERTIFIED WPA3. Twee van de functies bieden robuuste beveiligingen, zelfs wanneer gebruikers wachtwoorden kiezen die niet aan de typische aanbevelingen voor complexiteit voldoen, en het proces van het configureren van beveiliging voor apparaten met een beperkte of geen display-interface vereenvoudigen.

Een andere functie versterkt de privacy van gebruikers in open netwerken door middel van geïndividualiseerde gegevensversleuteling. Ten slotte zal een 192-bit beveiligingssuite, in lijn met de Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite van het Comité voor nationale beveiligingssystemen, Wi-Fi-netwerken verder beschermen met hogere beveiligingsvereisten zoals overheid, defensie en industrie.RouterOS v6.39.3, v6.40.4, v6.41rc worden niet beïnvloed!

Het is belangrijk om op te merken dat het beveiligingslek in het protocol zelf wordt ontdekt, zodat zelfs een correcte implementatie wordt beïnvloed. Deze organisaties hebben ons eerder contact opgenomen, dus we hebben al vaste versies vrijgegeven die de geschetste problemen aanpakken.

Niet alle ontdekte kwetsbaarheden hebben rechtstreeks invloed op RouterOS-gebruikers, of zelfs van toepassing op RouterOS, maar we hebben alle aanbevelingen gevolgd en het sleuteluitwisselingsproces verbeterd volgens de richtlijnen die we ontvangen van de organisaties die het probleem hebben ontdekt. We hebben vorige week vaste versies vrijgegeven, dus als u uw apparaten routinematig opgradeert, is er geen verdere actie nodig.Drie op de vijf mensen denken dat openbare wifi veilig is

gebruik van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk. Dat meldt beveiligingsbedrijf Symantec op basis van onderzoek. Hierbij werden meer dan 15.000 mensen ondervraagd, waarvan minimaal duizend afkomstig zijn uit Nederland.

Hoewel zestig procent van de respondenten zegt zich veilig te voelen op een openbaar netwerk, zou 53 procent niet het verschil tussen veilige en onveilige wifi kunnen zien. Daarnaast zou 75 procent van de mensen geen virtual private network (VPN) gebruiken om de verbinding te beveiligen. 35 procent van de ondervraagden weet niet wat een VPN is.

WiFi Service

Hulp bij wifi installatie

Ons uitgangpunt is de service te vergroten door zich te focusen op een bepaald merk, Hierdoor zijn wij in staat optimaal service te verlenen.

Lees Meer

4G Oplossingen

4g oplossingen voor locatie zonder internet

4G/LTE betekent supersnel mobiel internet waar u ook bent. Dit geeft de mogelijk om overal draadloos internet te leveren voor onze klanten.

Lees Meer

WiFi Evenement

verhuur wifi draadloos internet

Door onze jaren lange ervaring op het gebied van draadloos internet kunnen iedere situatie een passende oplossing leveren voor elk evenement

Lees Meer

WiFi Netwerk

betrouwbaar draadloos internet

Een uitstekende partner wanneer het gaat om betrouwbaar draadloos internet. Wij kunnen u adviseren in het traject van aanleg tot oplevering.

Lees Meer
Nieuws - omtrent wifi in nederland - Spanheim Utilities Nieuws - omtrent wifi in nederland